Sosyal Medya

Dünya

Almanya’da terör alarmı! 9 okul boşaltıldı

Almanya’nın Braunschweig şehrinde, eposta yoluyla gönderilen saldırı tehdidi yetkilileri harekete geçirdi. Gelen saldırı tehdidi epostasının ardından dokuz okul boşaltıldı.



Almanya’nın Braunschweig ÅŸehrinde, eposta yoluyla gönderilen saldırı tehdidi yetkilileri harekete geçirdi. Gelen saldırı tehdidi epostasının ardından dokuz okul boÅŸaltıldı.

Braunschweig polisinin bildirdiğine göre, dün gece çok sayıda okula saldırı maili gçönderildi. Maili gönderenlerin kimliğinin tespit edilemediği bildirildi.

OKUL YÖNETİMLERİ DERSLERİ İPTAL ETTİ

Braunschweiger Zeitung gazetesi okul yönetimlerinin bu sabah dersleri iptal ettiğini yazdı. Polis söz konusu okullarda incelemelerini sürdürüyor.

OKULLARDAN BİRİNDE ŞÜPHELİ BİR ÇANTA BULUNDU

Polis sözcüsü Braunschweiger Zeitung gazetesine açıklamalarda bulundu. Saldırının yapılacağı saatin geçtiğini ve herhangi bir olayın yaşanmadığını bildirdi. Sözcü Joachim Grande, okullardan birinde şüpheli bir çantaya rastlandığını ancak, çantadan trompet çıktığını söyledi.

OLAYLA Ä°LGÄ°LÄ° SORUÅžTURMA SÃœRÃœYOR

Gönderilen tehdit epostanın içeriği hakkında bilgi verilmezken, soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

TÜRK ÖĞRENCİLERE 'SOYKIRIM' DERSİ

Diplomatik kaynaklar, “soykırım” kararının Türk-Alman iliÅŸkilerine olumsuz etkileri olacağını, ancak bölgesel ve siyasi konjonktür gereÄŸi Türkiye’nin çok sert önlem almayacağı beklentisinin olduÄŸunu belirtti. Ä°ÅŸte Türkiye’nin olası hamleleri:

BÃœYÃœKELÇİ TÃœRKÄ°YE’DE: Türkiye, diplomatik açıdan ilk adım olarak, benzer kararlarda olduÄŸu gibi Berlin Büyükelçisi Avni KarslıoÄŸlu’nu “istiÅŸareler” için geri çağırdı. Almanya Büyükelçisi’nin en az 3 ay Türkiye’de kalması bekleniyor.

SÖZLÃœ NOTA: Türkiye, ikinci adım olarak Almanya BüyükelçiliÄŸi Maslahatgüzarı’nı DışiÅŸleri Bakanlığı’na çağırdı ve sözlü nota verdi. DışiÅŸleri Bakanlığı MüsteÅŸar Yardımcısı Levent Murat Burhan, Alman maslahatgüzara, “Alınan bu karar ikili iliÅŸkilere darbe vurmuÅŸtur. 3 milyonu aÅŸkın Türk’ün yaÅŸadığı Almanya’nın bu kararı, iki toplum iliÅŸkilerini derinden zedelemiÅŸtir. Tarihi bir olayın siyasileÅŸtirilmesinin bir bedeli olacaktır” mesajını iletti.

AMBARGO BEKLENMÄ°YOR: Almanya, Türkiye’nin dış ticaret ve turizm yönünden bir numaralı ortağı durumunda. Rusya, Irak, Suriye, Ä°ran ve mülteci krizi nedeniyle yaÅŸanan gerilimlerin ardından ihracat ve turizmde daralma yaÅŸandı. Türkiye’nin Almanya gibi bir partnere yönelik ekonomik ve kültürel ambargo uygulaması beklenmiyor. Türkiye, 2015 yılında 13 milyar 427 milyon dolar ile en fazla ihracatı Almanya’ya yaptı. 2016 yılında Türkiye’ye en çok turist gönderen ülkeler sıralamasında Almanya, yüzde 14.05 oranıyla birinci sırada yer aldı. Nisan ayında Türkiye’ye 146 bin 226 Alman turist geldi.

 

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.